Boende i Rättvik – hjärtat av Dalarna

Vid resa till Rättvik och Siljansbygden, finns i Rättvik många trevliga boendealternativ med närhet både till aktiviteter, natur och samhällets utbud. Här är allt nära. Flertalet boendeanläggningar är små, individuella och erbjuder personligt, engagerat bemötande.

I direkt närhet till skidbacken och sommarrodelbanan finns ett prisvärt boende i Fyrklöverns stugby med ett 80-tal timrade självhushållningsstugor av olika storlekar, fr 2-6 bäddar. Vacker natur in på knuten med vandringsled, snöskoled, skoterspår och skidpist som passerar stugbyn, utsikten över Rättvik och Siljan är underbar och närmaste granne är (förutom Rättviksbacken) restaurang Bruntegården.

 

Annat boende intill skidbacken – ifall man önskar boende med frukost ( och även möjlighet till halv-och helpension) samt ha ski-in/ski-out möjlighet, är det mycket charmiga och personliga Pensionat och restaurang Bruntegården med en restaurang av hög klass .  Här erbjuds rekreation för all sinnen, i genuin, rustik dalamiljö, med aktivitetsmöjligheter och vacker natur in på knuten, härlig utsikt, god service, vackra, personligt inredda rum och en kulinarisk matupplevelse utan halvfabrikat och med mycket lokalproducerat.

 

Endast ca 75 m från skidbacken finns även ETT PRIVAT TIMMERHUS till uthyrning. Det är ett mycket fräscht och fullt utrustat fritidshus med storstuga/kök med braskamin, 2 sovrum med 2 enkelsängar i vardera (ej våningssängar), samt ett sovloft med 2 sängar + 2 extrasängar. Minsta uthyrning är 2 nätter.  På Facebook finns mer beskrivet – se Vårt hus i Rättvik”. För bokning och andra frågor kontakta ägaren Annelie på mobil 0706-311194 eller på mailadress annelie.sandby@gmail.com.

 

Ca 800 meter ”bakom” toppen av Rättviksbacken (Tolvåsberget) ligger Björstugans Bed & Breakfast.  Med storskogen in på knuten och närhet till vandringsleder. Prisvärt och personligt.

 

Endast 1 km från centrum och cirka 600 meter lite nedanför slalombacken, men fortfarande högt upp, med vacker utsikt och nära leder och skidbacke, ligger Hotell Lerdalshöjden (Best Western) . Här erbjuds ett bekvämt boende med bl a restaurangrelaxavdelning med bubbelpool & bastu, möjlighet till massage, halv-och helpension, mm och det finns flera stora och välutrustade konferensrum, samt bra priser på familjerum med frukost och t ex 3-rätters middag.

 

Ca 1,5 km från centrum och 1 km från Rättviksbacken, uppe på Lerdalsberget med utsikt över Siljan ligger det personliga och pittoreska Lustigsgårdens Bed & Breakfast. Detta lilla familjeägda B&B erbjuder boende med frukostbuffé. Det finns flera dubbelrum och familjerum. Alla rum är individuellt inredda, nyrenoverade, fräscha och har egen dusch, toalett och platt-TV.

 

Ett vackert, trevligt och prisvärt gästhem, vid Siljans strand ute på kyrkudden, är Stiftsgården med egen restaurang som serverar frukost, lunch-och middagsbufféer med vällagad ”husmanskost”. De har egen badbrygga, bastu vid sjön och flera mycket vackra, ljusa och charmiga konferensrum.

 

Stiftsgården har många års erfarenhet av att planera och arrangera kurser och konferenser med olika inriktningar. Dessutom finns det på Stiftsgården en lägergård med gemensamhetsboende passande för skolklasser och olika lägergrupper. Man erbjuder bra paket inklusive måltider och olika aktivitetsmöjligheter som samarbetsbana, kanothyra, volleyboll-och fotbollsplan mm. Vintertid erbjuds även prisvärt vasaloppspaket inklusive transport.

 

I utkanten söder om Rättvik ligger  Gärdebyhotellen – DalaWärdshusBåda med härlig utsikt över Siljan.

DalaWärdshus erbjuder mycket prisvärda luncher och middagar i Wärdshuset och boende bla i trevliga, små timmerstugor med hotellrums standard och man har kapacitet att ta emot mycket stora grupper inklusive erbjuda dessa måltider.

 

Centralt, nästan mitt i Rättvik, fast ändå i en lugn oas nära Enån, ligger det mycket charmiga, vackra och rustikt timrade vandrarhemmet Rättviksgården. Närmaste granne är simhall, träningscenter, bowlinghall med restaurang och nattklubb.  Från Rättviksgården utgår dessutom skidspårsanslutning till längdskidspåren vid Jarlområdet. Vandrarhemmet erbjuder mycket prisvärt boende och faciliteter som eget café/kaffestuga med mycket hembakat, frukostbuffé, bastu och bubbelpool.

 

7 km från Rättvik på vägen mot Mora (riksv.70) finns det familjeägda och personliga  Backlundsboende i Vikarbyn som erbjuder boende med eller utan frukost, i stugor alternativt på gästhem/B&B. Det nyrenoverade gästhemmet ligger mitt i den charmiga byn och nära affär, busshållplats, badplats mm.

 

CAMPING är möjligt både vintertid och sommartid i själva Rättviksbacken.  Man står bekvämt på iordningställda platåer med tillgång till el. Se FILM här från sommarrodeln och campingen.  Läs även mer: Camping

Nere i centrala Rättvik finns 2 st mycket vackra campingplatser vid Enån respektive Siljan. Dessa erbjuder både stugor, husvagnsplats samt vandrarhem. (Nära simhallen och bowlingen). Läs mer under: Camping

Boenden nära Rättviksbacken

1 5 opacity
 • Timmerhus intill Rättviksbacken
  Slideshow
 • Restaurang & Pensionat Bruntegården
  Slideshow
 • Hotell Lerdalshöjden
  Slideshow
 • Bruntegården
  Slideshow
 • Fyrklöverns stugby
  Slideshow

 

OM OLYCKAN ÄR FRAMME
- eller någon blir sjuk

En skidanläggnings ansvarsförsäkring täcker
ENBART skador på utrustning och personskador IFALL SKIDANLÄGGNINGEN ÄR VÅLLANDE TILL SKADAN enligt svensk skadeståndslag. I övrigt måste den som utövar en aktivitet alltid själv ha egen olycksfallsförsäkring, som täcker skador där anläggningen inte är inblandad. Gäller även skador orsakade av annan besökare.
Så en skidanläggningen är INTE skyldig att ge tillbaka ersättning för liftkort, skidhyra etc pga olycksfall eller sjukdom.
RÄTTVIKSBACKENS POLICY är däremot att om MAX hälften av liftkortstiden eller hyrtiden förbrukats, så erhåller man presentkort på resterande tid :-)

 

Julklappstips!

Ge bort ett säsongskort i julklapp, eller ett presentkort på segwayhyra eller sommarrodel.

Kan köpas på plats i backen under öppettid eller maila, så förbereder vi det.

Bor du inte i Rättvik och vill ge bort ett liftkort eller presentkort i julklapp? Maila: info@rattviksbacken.se. Sedan skickar vi presentkortet, när vi fått alla uppgifter och ser att betalning kommit in på vårt bankgiro.