document.location = ”http://rattviksbacken.cmsvr.net/”;

AKTUELLT

Vecka 7,8,9 öppet ALLA dagar i veckan kl 9-15.
Dessutom kvällsåkning tisd, onsd, torsd kl 17-20.

ENDAST BANAN-BACKEN ÖPPEN NU!  GRATIS LIFTKORT istället :-)

Pga två veckor med värme, regn, hårda vindar och brist på snöfall, så har stor del av snön försvunnit överallt nu, förutom i den mer skyddade Bananbacken. (Sidobacke med röd/blå lutning lite mot norr). Påstigning i liften sker nu på kulle nedanför garaget. (Eftersom man inte kan åka nedför Nybörjarbacken ner till den vanliga liftpåstigningen). Vi bemannar där på kullen, men detta är inget för nybörjare eller små barn. Man måste gå tvärs över backe med barmark för att komma till påstigningskullen.

INGEN ERSÄTTNING FÖR SKADADE BELAG på skidor & brädor!

SKIDHYRAN kommer vara öppen alla dagar kl 9-17 även om det inte är skidåkning i backen (annars öppen 8.30-17 + vid kvällsåkning öppen till kl 20).

 

 

1 5 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

POW – Protect Our Winters

Genom markberedning, enbart natursnö i vissa nedfarter, jordkullar under hoppen i Snowparken, (dvs minskad elförbrukning med mindre konstsnö), samt utökat vegetariskt utbud, närhet till Tågstationen, möjlighet att hyra allt på plats och sedan lämna kvar i backen över natten (dvs det krävs ingen bil), samt åtgärder som byte av värmesystem mm... så strävar vi efter att minska snösportens klimatpåverkan. Läs mer om detta på: "Protect our Winters"

 

OM OLYCKAN ÄR FRAMME
- eller någon blir sjuk

En skidanläggnings ansvarsförsäkring täcker
ENBART skador på utrustning och personskador IFALL SKIDANLÄGGNINGEN ÄR VÅLLANDE TILL SKADAN enligt svensk skadeståndslag. I övrigt måste den som utövar en aktivitet alltid själv ha egen olycksfallsförsäkring, som täcker skador där anläggningen inte är inblandad. Gäller även skador orsakade av annan besökare.
Så en skidanläggningen är INTE skyldig att ge tillbaka ersättning för liftkort, skidhyra etc pga olycksfall eller sjukdom.
RÄTTVIKSBACKENS POLICY är däremot att om MAX hälften av liftkortstiden eller hyrtiden förbrukats, så erhåller man presentkort på resterande tid :-)

 

KALENDARIUM

I vårt "kalendarium"  finns mer om vad som händer i backen under vintersäsongen, t ex Öppet hus, Skidskolor,  Lilla DalaCupen, Lilla Världscupen, Friluftsfrämjandets skidskola, "Prova-På-Helg" (snowboard) och RSLK´s sportlovsslalom.

SNART ÄR DET SOMMAR IGEN…..

SOMMAR I RÄTTVIKSBACKEN

Sommartid erbjuds mycket i Rättviksbacken:  SOMMARRODEL, SEGWAY, PAINTBALL, CAMPING & serveringen BACKENS VERANDA.
Öppettiderna varierar beroende på säsong.  (Mer info: "Sommar")
Serveringen BACKENS VERANDA har sommartid öppet fr o m midsommar till söndag v32.
FÖRBOKADE GRUPPER... t ex företag, kompisgäng, kalas, svensexor, möhippor, läger-och klassresor mfl...kan år 2020 boka:
SOMMARRODEL  13 juni - 23 aug.
PAINTBALL - fn inställt

Läs mer om sommarens aktiviteter:  
Sommar

 

Tummarna upp för Rättviks Sommarrodel
Lukas tävlar
syskonrodel