Liftkort

Knatte 0-7 år åker gratis i alla liftar!

 

Liftkortskategorier:

Knatte = 0-7 år (gratis liftkort)

Junior = 8 år-går i åk9

Student = Studentkort eller Elevkort vid Stiernhööksgymnasiet* 

Vuxen = alla som gått ut åk 9 och inte är ”Student” eller ”Senior”.

Senior = pensionär (fr 65 år eller intyg)

* elevkort Stiernhööksgymnasiet även rabatt på skidhyra = ”juniorpris”

 

Vi fortsätter för 6.e året med det sk föräldrakortet som säsongskort. Ett tvåsidigt säsongskort som kan brukas av den förälder som för stunden kan åka. Dvs går aldrig att användas av 2 personer samtidigt.

 

Om du vill att hela tabellen visas – vrid telefonen!
Dag-och timkorten är opersonliga.
Föräldrar kan turas om.
Vuxen Ungdom/Student/Senior
Enkeltur 50 40
2-timmars valfri tidpunkt 180 150
3-timmars valfri tidpunkt 220 180
Dagkort
dvs mer än 3 tim, inkl kväll om öppet då
280 220
Kvällskort Välj mellan 2-och 3-tim ovan eftersom de gäller valfri tidpunkt
2-dagar
inkl.kväll om öppet då
510 400
3-dagar
inkl.kväll om öppet
710 560
4-dagar
inkl.kväll om öppet
880 700
5-dagar
inkl.kväll om öppet
1020 820
6-7 dagar (dvs inget extra för dag 7). 1130 920

 

Säsongskort 

För alla säsongskort krävs foto – gäller även den som haft säsongskort här tidigare. Säsongskorten är personliga och får inte lånas ut. Se mer info här till höger om typ av liftkort.
Försäsongspris
säljs i backen 15-23 dec
Junior 
1300:-
Student
1500:-
Senior 
1500:-
Vuxen 
1700:-
Familj 4000:-
2 vux/stud/sen + 2 juniorer
+extra junior +650:-
Säsongskort ord.pris  
säljs fr o m 25:e dec
Junior 
1650:-
Student 
1850:-
Senior 
1850:-
Vuxen 
2050:-
Familj 4400:-
2 vux/stud/sen + 2 juniorer +extra junior +650:-
Föräldrakort – ett tvåsidigt säsongskort som  två personer kan använda, fast inte samtidigt.
Foto på båda krävs.    
2600:-     

ÅTERKÖP AV SÄSONGSKORT

Pga den varma och blåsiga "vintern" så undrar en del över möjligheten till återköp av säsongskorten köpta till försäsongspris.

Vi förhåller oss till detta på amma sätt som flertalet andra skidanläggningar och som bl a SLAO rekommenderar. Detta innebär att säsongskort kommer att kunna återlösas IFALL anläggningen har öppet mindre än 30% av den planerade säsongen.

Detta går inte att avgöra ännu, så eventuella återköp måste vänta till slutet av säsongen. Planerat öppethållande var 21/12-29/3. Under denna period fanns 83 öppetdagar inplanerade. 30% av dessa dagar innebär 25 öppetdagar. Så kommer vi inte lyckas med det, så har man möjlighet till återköp av säsongskort. Kommer vintern sent så kommer det kanske istället vara möjligt med öppethållande över påsken. 

LIFTKORTSSYSTEM
Vi övergav för 7 år sedan SkiData-skipassen - sk "keycards". Istället återinförde vi lite "nostalgiskt" den gamla armbindeln. Ett sådant liftkortsfodral kostar 20:-.

 

FÖRBOKNING AV HYRA

Förbokning av hyra ENBART ifall man önskar
någon dag under 22/2-28/2. Ingen annan tid.

För att vara garanterad utrustning den perioden
måste det förbokas och förbetalas innan.

Det går även att hyra drop-in under den perioden, 

men tillgången kan då vara begränsad.

 

 

 

OM OLYCKAN ÄR FRAMME
- eller någon blir sjuk

En skidanläggnings ansvarsförsäkring täcker
ENBART skador på utrustning och personskador IFALL SKIDANLÄGGNINGEN ÄR VÅLLANDE TILL SKADAN enligt svensk skadeståndslag. I övrigt måste den som utövar en aktivitet alltid själv ha egen olycksfallsförsäkring.
Så en skidanläggningen är INTE skyldig att ge tillbaka ersättning för liftkort, skidhyra etc pga olycksfall eller sjukdom.
RÄTTVIKSBACKENS POLICY är däremot att om MAX hälften av liftkortstiden eller hyrtiden förbrukats, så erhåller man presentkort på resterande tid :-)

 

Aktuellt

KONSTSNÖ är lagd i Lilla Barnbacken, Nybörjarbacken och Stora Backen, men pga blidvädret och det utsatta läget med kraftiga, varma vindar från Siljan, så är det inte längre åkbart. Stängt igen fr o m sönd 12/1. Öppnar åter då vi haft flera dygns kyla i följd, så att snöläggning blir möjlig. Eventuellt kanske öppet igen fr o m lörd 1/2. Då enbart uppe i Stora backen. (Liftpåstigning nedanför garaget och snöläggning kommer att pågå samtidigt). 

NATURSNÖ / Lössnö i övriga nedfarter - dvs i Bananbacken, Päronbacken och Norrslingorna. Obs! Dessa nedfarter har klippt underlag och packas emellanåt.  Lämnas annars orörda efter snöfall för lössnöåkning. Just nu helt barmark där.

LIFTAR - En liten knapplift i Lilla Barnbacken (begränsad maxvikt på ca 70kg) och en bygellift i Nybörjarbacken/Stora Backen/Banan-backen. Kapacitet ca 1100-1200 pers/tim. Denna lift kan man stiga av halvvägs, ifall man bara önskar åka i den nedre flacka delen - dvs i den sk Nybörjarbacken. Observera att Lilla Knappliften inte är igång kvällstid tisdagar & onsdagar!

PARKEN - Vi planerar 2 st mellanstora hopp uppe i Stora backen. Kistor med boxar och rails: 2 olika rör, 1 Flat-tanker, 1 Fat-pipe ("Lovehandle"), 1 Wave-box, 1 Flat-down-box och BiGAirBagen.  Längre ner i flackare delen (Nybörjarbacken) 2 junior boxar och 1 Double-pipe-rail. Dessutom finns här Backens "mini-dropp-down". I lilla Barnbacken i linje med Wave-boxen finns 3 lägre, breda "barnboxar", ett  nytt "dancefloor", ett litet rör och 1 bana med roliga figurer. Vid öppnandet den 21:a dec fanns 1 hopp och 4 boxar klara på plats uppe i Stora Backen och resten av bygget blir efter hand som vi får till mer snö.

BiGAiRBAG - stor luftkudde - ungefär mitt i Parken. Bra även för nybörjaren att hoppa i. Just nu inte hoppbart.

SKIDSKOLA  i olika grupper pågår som en kurs månd-fred vecka 1, 7, 8 och 9.   Läs mer....