Öppethållande vintern 20/21

Vi öppnar för skidåkning lördag 16 januari. 

 Försäsongspris på säsongskort förlängt t o m 15 januari.

Närheten till Siljan påverkar. Ännu har Siljan inte frusit, så vi har pga oskyddat, nära läge ett fuktigt värme-element, som gör att det även vid flera minusgrader bara blir lite snö tillverkad, men tillräckligt med konstsnö för normal utförsåkning finns nu både i Stora Backen, Barn backen, Nybörjarbacken och i Bananbacken. Arbete med Snowpark kommer pågå ett tag framöver.

Klimatet förra vintern gav ett miljonunderskottet, så vår ekonomiska buffert inför denna säsong är mycket begränsad. En vintersäsong i denna lilla backe kostar alltid, även vid normala förhållanden, (vi lever på sommarsäsongen). Åkytan i Stora backen blir därför i år något, lite begränsad längre upp, men full åkyta i Banan-backen (som ligger mer skyddad för vindarna från Siljan). Dvs ingen konstsnö längre upp över sommarrodelbanan eller Classic Car Week-vägen.

I år finns risken för att corona-pandemin plötsligt påverkar mera, genom att vi kanske måste stänga, eller själva blir smittade, (vi är ett mestadels ett 2-mansbolag utan möjlighet till ersättare), eller tillfällig personal blir smittad. Då måste vi alla vara i karantän och hålla stängt ett tag. Så vi uppmanar alla att hålla koll på webbsidan ifall öppethållandet ändras, vilket kan ske med kort varsel. 

Med ett år kvar på ett uppsagt arrendeavtal och pga avsaknad av kommunal investeringsplan, så sker snöläggning med bla har ett undermåligt snökanonsystem och återkommande problem med läckande rör i marken, (vilket skapar tryckfall, ger lera i filter och leder till återkommande tidsödande nidstängningar). Vi hoppas på förståelse från närboende på att vi under dessa förhållanden inte kan åstadkomma underverk. (Som kort-tids-arrendator kan vi inte heller göra större investeringar och reinvesteringar i kommunens anläggning).

LIFTKORTSSYSTEM
Vi övergav för 8 år sedan SkiData-skipassen - sk "keycards". Istället återinförde vi lite "nostalgiskt" den gamla armbindeln. Ett sådant liftkortsfodral kostar 20:-.

 

 

OM OLYCKAN ÄR FRAMME
- eller någon blir sjuk

En skidanläggnings ansvarsförsäkring täcker
ENBART skador på utrustning och personskador IFALL SKIDANLÄGGNINGEN ÄR VÅLLANDE TILL SKADAN enligt svensk skadeståndslag. I övrigt måste den som utövar en aktivitet alltid själv ha egen olycksfallsförsäkring, som täcker skador där anläggningen inte är inblandad. Gäller även skador orsakade av annan besökare.
Så en skidanläggningen är INTE skyldig att ge tillbaka ersättning för liftkort, skidhyra etc pga olycksfall eller sjukdom.
RÄTTVIKSBACKENS POLICY är däremot att om MAX hälften av liftkortstiden eller hyrtiden förbrukats, så erhåller man presentkort på resterande tid :-)