Förbokning och förbetalning SPORTLOV

För att vara GARANTERAD skidutrustning under sportlovet vecka 9, dvs perioden 27/2-5/3, så krävs förbokning OCH förbetalning av skidhyra, liftkort och eventuell skidskola.  Förbetalning av allt, gör dessutom att man slipper kö. Pga pandemin blir kötiden i år utomhus. Har man förbokat och förbetalat, så är liftkort och skidpaket klart vid ankomst.

Förbetalning sker via swishnr: 123 0274 779.  Summan som ska betalas kommer i bekräftelsemailet då man skickat in bokningsformuläret nedan.

Förbokning och förbetalning är endast möjligt fram t o m 3 vardagar innan första önskade hyrdagen. Efter detta går det fortfarande att göra ett försök att förboka, (maila formuläret), men inbetalning i förväg kommer inte längre vara möjlig. Dvs man får då räkna med kötid utomhus till kassan.  Observera att vi inte alltid hinner stämma av pågående åtgång av utrustning under öppettid. Ett svar/bekräftelse kan dröja upp till ett dygn. Att under högsäsong ringa under öppettid hjälper oftast inte heller. Det är samma person som ska hinna ta hand om besökarna i kassan och som sedan ska svara på mail och i telefon. 

Allt man fyllt i att man önskar hyra/köpa kommer att vara iordningställt. Inkl liftkorten. (Utom hjälm – som man provar ut själv i hyran – fast vi rekommenderar egen hjälm nu under pandemin. Vinterhjälmar är fodrade och kan inte rengöras på samma sätt). Liftkortshållare – typ ”armbindel/fodral”- kostar 20kr. Har man egna hållare att ta med, så fyller man inte i detta på bokningsformuläret. Smartphone-fodral för arm fungerar också bra, eller att tejpa liftkortet på hjälmen). 

Ladda ner bokningsavtalet här!  (En pdf-fil)

  1. Fyll i. Spara och maila tillbaka.
  2. Går det inte att fylla i (beror på vilka program man har) så skriv ut istället. Fyll i manuellt. Ta foto (eller scanna in). Maila bilden.

Skicka i mail till: info@rattviksbacken.se

 

OBS! Korttidshyra (>3 tim) går INTE att förboka denna period – enbart möjligt att förboka dag-eller flerdagarshyra, vilket blir billigare redan från 2.a dagen. Istället för att korttidshyra varje dag.

 

OM MAN BLIR SJUK, SKADAD ELLER ÄNDRAR PLANER, så kan man fram till dagen innan ankomst avboka och få allt ( dvs liftkort, skidskola, skidhyra) utom 10% av hyresbeloppet återbetalt. 

Ifall man blir sjuk, skadad eller av annat skäl vill avbryta under påbörjad period i backen,  ( OBS! även om det meddelas redan under den 1:a dagen), så får man inget återbetalt, men däremot presentkort* på mellanskillnaden som ej nyttjats.  *Skidskola som avbokas samma dag eller som har påbörjats kan däremot inte återbetalas genom presentkort. Försent då att fylla platsen med annan.

Stora Backen

 

OM OLYCKAN ÄR FRAMME
- eller någon blir sjuk

En skidanläggnings ansvarsförsäkring täcker
ENBART skador på utrustning och personskador IFALL SKIDANLÄGGNINGEN ÄR VÅLLANDE TILL SKADAN enligt svensk skadeståndslag. I övrigt måste den som utövar en aktivitet alltid själv ha egen olycksfallsförsäkring, som täcker skador där anläggningen inte är inblandad. Gäller även skador orsakade av annan besökare.
Så en skidanläggningen är INTE skyldig att ge tillbaka ersättning för liftkort, skidhyra etc pga olycksfall eller sjukdom.
RÄTTVIKSBACKENS POLICY är däremot att om MAX hälften av liftkortstiden eller hyrtiden förbrukats, så erhåller man presentkort på resterande tid :-)