Förbokning och förbetalning SPORTLOV

För att vara GARANTERAD skidutrustning under sportlovet vecka 9, dvs perioden 22/2-28/2, så krävs förbokning OCH förbetalning av skidhyra, liftkort och eventuell skidskola.  Förbetalning av allt gör dessutom att man slipper kö. Liftkort och utrustning står klart vid ankomst.

Förbetalning sker till bankgiro: 5087-2738. Summa att betala kommer i bekräftelsemailet då man skickat in bokningsformuläret nedan.

Förbokning och förbetalning är endast möjligt fram t o m 5 dagar innan första önskade hyrdagen. Efter detta gäller att det fortfarande går att göra ett försök att förboka, men inbetalning i förväg kommer inte vara möjlig. Observera att vi inte alltid hinner stämma av pågående åtgång under öppettid, så ett svar/bekräftelse kan dröja upp till ett dygn. Sen bokning eller drop-in-hyra innebär att det kanske inte finns utrustning till alla eller hela den önskade hyrperioden.

Allt man fyllt i att man önskar hyra/köpa kommer att vara iordningställt. (Utom hjälm – som man provar ut själv i hyran). Tillsammans med liftkorten och eventuella liftkortshållare. (Typ ”armbindel/fodral”, vilka kostar 20kr. Har man egna hållare att ta med, så fyller man inte i detta på bokningsformuläret. Smartphone-fodral för arm fungerar också bra, eller att tejpa liftkortet på hjälmen – vilket vi kan göra då man t ex hämtar ut hyrhjälmen).

Ladda ner bokningsavtalet här!  (En pdf-fil)

  1. Fyll i. Spara och maila tillbaka.
  2. Går det inte att fylla i (beror på vilka program man har) så skriv ut istället. Fyll i manuellt. Ta foto (eller scanna in). Maila bilden.

Skicka i mail till: info@rattviksbacken.se

OBS! Korttidshyra (>3 tim) går INTE att förboka denna period – enbart möjligt att förboka dag-eller flerdagarshyra, vilket blir billigare redan från 2.a dagen. Istället för att korttidshyra varje dag.

 

OM MAN BLIR SJUK ELLER ÄNDRAR PLANER, så kan man avboka t o m 7 dagar innan första dagen och få allt återbetalt. (Liftkort, skidskola, hyra). Avbokas hyran senare, (fram till dagen innan), så återbetalas inte 10% av hyresbeloppet, däremot återbetalas hela summan för liftkort och skidskola.

Ifall man blir sjuk, skadad eller av annat skäl vill avbryta under påbörjad period i backen, (innebär även om det meddelas först 1:a dagen), så får man presentkort på mellanskillnaden som ej nyttjats av liftkortstiden, samt på ej nyttjad hyrtid minus 10% av hyresbeloppet ( dvs bokningsavgiften av skidhyran). Skidskola som avbokas samma dag eller som påbörjats kan inte återbetalas. 

Stora Backen

 

OM OLYCKAN ÄR FRAMME
- eller någon blir sjuk

En skidanläggnings ansvarsförsäkring täcker
ENBART skador på utrustning och personskador IFALL SKIDANLÄGGNINGEN ÄR VÅLLANDE TILL SKADAN enligt svensk skadeståndslag. I övrigt måste den som utövar en aktivitet alltid själv ha egen olycksfallsförsäkring, som täcker skador där anläggningen inte är inblandad. Gäller även skador orsakade av annan besökare.
Så en skidanläggningen är INTE skyldig att ge tillbaka ersättning för liftkort, skidhyra etc pga olycksfall eller sjukdom.
RÄTTVIKSBACKENS POLICY är däremot att om MAX hälften av liftkortstiden eller hyrtiden förbrukats, så erhåller man presentkort på resterande tid :-)