Skidskola i grupp v 1,7,8,9 & påskhelgen 

Skidskola i grupp pågår som en kurs månd-fred*. En lektion är 50 min varje dag och kostar 700kr. Skidskola i grupp under påsken pågår Långfredag 30/3-Påskdagen 1/4 och kostar 550kr.

Grupp-skidskolans indelning sker efter nivå på färdighet, men till viss del styr även ålder.

Varje grupp leds av en skidskoleinstruktör som assisteras av ytterligare 1 till 3 olika skidlärar-assistenter – beroende på antalet barn och åldern på barnen. Det måste vara minst 3 anmälda till en grupp för att den ska bli av. (Undantag snowboardskolan).

ANMÄL via mail (elevens namn, ålder, nivå). Då det totala antalet grupper som blir av har blivit fastställt, så kommer ett sms med tidpunkten för gruppen.  Lämna därför mobilnr vid bokning. 

Vecka 9 brukar innebära ca 80-90 deltagare, så alla grupper nedan delas då in i flera grupper och då helt efter ålder, vilket måste respekteras för att grupperna ska fungera. 

P.s under skidskoletiden behövs inget liftkort.

DE OLIKA SKIDSKOLEGRUPPERNA:

Nybörjarkurser för de minsta. Här baseras skidövningarna på mycket lek, skoj och glädje. Man tränar på att hantera och vänja sig vid utrustningen, hålla balansen, ploga, bromsa in med plog, glida och så småningom på att åka knapplift (lilla barnbacken). Förkunskapskrav: Inga, förutom att du kan vara borta från mamma och pappa hela lektionstiden. Nybörjarkursen för de minsta delas in i 2 olika grupper beroende på ålder:

ALT 1. En kurs för de riktigt unga ca 3,5-4,5 år: SNÖGUBBARNA (som ofta börjar med att stå, lära sig hålla balansen, glida lätt och dras en bit upp i backen utan lift och så småningom på att åka knapplift med assistans). OBS! Denna grupp kommer inte att köras under påskhelgen. 
ALT.2 En kurs för de något äldre ca 5-6 år: SNÖSTJÄRNORNA (som klarar balansen så pass att man kan lära sig åka knapplift själv).

 

Nybörjarkurs för de lite äldre. Ca 7-10 år. SMYGARNA.  Med lek och skoj så tränar man även i denna nybörjargrupp på att hantera sin utrustning, ploga, glida och bromsa. Dessutom på att svänga i lätta backar. I början av veckan får man träna på att åka knapplift (lilla barnbacken) och sedan tränar man på att åka bygellift i lätt backe (nybörjarbacken). Veckan anpassas efter barnens förmåga, men man ”fräser på” lite mer än de yngre nybörjarna. Förkunskapskrav: Inga, förutom att du kan vara borta från mamma och pappa hela lektionstiden.

 

Fortsättningskurs nivå 1. Ca 5½-ca 11 år. GLIDARNA  För barn som kommit igång med sin skidåkning, tränar man med lek och roliga övningar fram känslan för åkningen. Man blir under veckan bättre och säkrare på att svänga och bromsa och samtidigt modigare och tryggare som skidåkare, bl a med åkning i något brantare backar. (Hela vägen upp i Stora backen och någon tur i norr-slingorna). Förkunskapskrav: Man ska kunna bromsa, svänga med plog, samt åka knapplift själv och bygellift med assistans ( dvs med vuxen bredvid sig).

 Beroende på antalet anmälda och åldersspridningen, så delas eventuellt gruppen in i 2 eller t o m 3 olika grupper. En grupp för de yngre ca 5½-7 år och en för de äldre ca 8-11 år.

 

Fortsättningskurs nivå 2.  Ca 7½-12 år. SVÄNGARNA. För de lite mer erfarna skidåkarna. Med skidåkning i varierad terräng (olika svårighetsnivå) tränar man på att hitta fart och rytm i åkningen och på att åka mer kontrollerat och parallellt med skidorna och strävar mot att försöka åka lite mer på kant ”carving”. Förkunskapskrav: Man ska kunna åka kontrollerat i röda backar och kunna åka själv i alla typer av liftar.

  

Fortsättningskurs nivå 3.  Ca 9-15 år. FRÄSARNA. För de lite mer duktiga, avancerade skidåkarna. Man finslipar sina färdigheter, utvecklar carvingtekniken och åker med mycket fart och på olika underlag – en del åkning i snowpark och skog.  Förkunskapskrav: Man ska kunna åka kontrollerat och med bra fart i alla typer av backar.

 

Nybörjarkurs SNOWBOARD (endast v 9) – level 1. Från ca 7 år. Krävs minst 2 st anmälda. Max 4 st.

Fortsättningskurs SNOWBOARD (endast v 9) – level 2. Krävs minst 2 st anmälda. Max 8 st.

 

Skidskolegrupp för VUXNA nybörjare och även fortsättningsgrupp – om det blir minst 3 st anmälda. Så det går bra att göra en intresseanmälan. Vi återkommer med besked och tidpunkt om det blir en grupp. 4 lektioner tisd-fred eftermiddag för 700,ookr. 

 

Maila bokning till: info@rattviksbacken.se   Uppge: önskad vecka, vilken grupp/nivå, mobilnummer, samt namn och ålder på deltagaren. 

 

SAMLING utanför skiduthyrningen vid en mast med skylt ”Samling skidskola”.

BETALNING sker på plats i backen i kassan/receptionen.  Går bra att göra närsomhelst under skidskolans första dag. (Vecka 9 kan man FÖRBETALA skidskolan tillsammans med skidhyra och liftkort – se ”Skidhyra”)

AVBOKNING av lektion / skidskola
Tyvärr måste man ibland avboka en lektion eller deltagande i skidskola.
Om en skidlektion avbokas först samma dag, så kommer man tyvärr antagligen bli debiterad kostnaden för den lektionen. Men i den mån det går att ge lektionstiden till annan elev, så sker däremot ingen debitering. Om ingen annan elev finns, som har intresse av tiden, eller som har möjlighet att med kort varsel ta den avbokade tiden och/eller det är försent att avboka skidläraren, så sker däremot debitering.
Att höra av sig tidigt kan alltså vara avgörande för debitering/återbetalning eller ej.
Skidskoleplats går inte att fylla med ny elev om skidskolan påbörjats, så återbetalning kan inte ske då pga sjukdom eller olycka. Sker avbokning av skidskola som ännu inte påbörjats, så sker däremot ingen debitering - men försök göra avbokningen i så god tid som möjligt, så chansen är större att annan kan få platsen.
All avbokning måste ske i samråd med personal i receptionen alt. ring tel. 0736-710010. Om ingen svarar så skicka sms.

 

 

OM OLYCKAN ÄR FRAMME
- eller någon blir sjuk

En skidanläggnings ansvarsförsäkring täcker
ENBART skador på utrustning och personskador IFALL SKIDANLÄGGNINGEN ÄR VÅLLANDE TILL SKADAN enligt svensk skadeståndslag. I övrigt måste den som utövar en aktivitet alltid själv ha egen olycksfallsförsäkring.
Så en skidanläggningen är INTE skyldig att ge tillbaka ersättning för liftkort, skidhyra etc pga olycksfall eller sjukdom.
RÄTTVIKSBACKENS POLICY är däremot att om MAX hälften av liftkortstiden eller hyrtiden förbrukats, så erhåller man presentkort på resterande tid :-)